понеділок, 6 березня 2017 р.

Опис власного досвіду роботи
Майстра виробничого навчання
Помпуш Галина Василівна

        Працюю в училищі з 2006 року. Починала свою педагогічну діяльність як викладач спецільних дисциплін. З 2010 року працюю майстром виробничого навчання. Маючи багатий досвід роботи на виробництві де я обіймала різні посади пов’язані з професією кухар-кондитер прикладаю всі свої зусилля щоб передати його свої учням, прибити любов до цієї не простої професії.
        За цей короткий період прийняла участі у підготовці 104 учнів в групах №27; 7; 17;. Мої учні успішно працевлаштувались і працюють на підприємствах господарського харчування.
        Зараз я являюсь майстром виробничого навчання групи №7. Багато уваги приділяю якості проведення уроків виробничого навчання. Стало традицією проведення відкритих уроків з застосуванням мультимедійних засобів навчання .
        При проведенні виховних годин звертаю увагу на виховування поваги до товаришів та старших за віком сімї, колег , вплив наркотичних речовин та алкоголю на організм людини.
        В роботі значне місце відвожу і проблемі виховання свідомої дисципліни в учнів на уроках теоретичного і виробничого навчання, а також в позаурочний час.
        Перевагу надаю індивідуальній роботі з вихованцями, оскільки це дає можливість глибше вивчити родинне оточення учня, вплив батьків на їх виховання, врахувати особливості підліткового віку, характер, психологію кожного з них. Думаю, що дана проблема розв’язується позитивно.
        Працюючи з учнями, прислухаюся до їхньої думки, адже мої вихованці – це мої друзі, помічники. Стараюся не силою нав’язувати ті чи інші завдання, а методом переконання, власним прикладом.
        Багато уваги приділяю роботі з батьками. Кожного кварталу проводжу батьківські  збори, де розглядаємо питання покращення якості навчання та знання учнів проживання та побуту в кімнаті гуртожитку виховання дбайливого відношення до інвентаря та обладнання. Бачу результати своєї роботи. На моїх очах учні стають дорослими відповідальними мудрішими.
        Постійно працюю над підвищенням своєї педагогічної майстерності і фахового рівня. Відвідую відкриті уроки у колег. Беру активну участь в роботі методоб’єднання. Виступаю при обговоренні планових питань, готую реферати. Працюю над поповненням роздаткового матеріалу роботу вважаю одним із основних факторів підвищення не тільки професійного рівня, а й усієї навчально – виховної роботи. Тому постійно працюю над собою шляхом самоосвіти.
        Вірю що в майбутньому мої випускники стануть майстрами своєї справи.
        

Немає коментарів:

Дописати коментар